Febdok info

Virksomheder der udfører og projekterer elektriske installationer, skal dokumentere at sikkerheden i den elektriske installationen overholder gældende regler og standarder.

Den sikre projektering og dimensionering af elektriske installationer udføres på basis af valide kortslutningsberegninger der er beregnet efter anerkendte metoder og standarder.

FEBDOK er det ultimative beregningsprogram, der følger standard serien IEC 60909 for beregning af kortslutningsstrømme, hvilket giver et troværdigt grundlag for et dimensionerings resultat, der overholder relevante sikkerhedskrav i installations bekendtgørelsen 1082 og standardserien 60364.

I FEBDOK kan individuelle værdier for NET, TRANSFORMER og KABEL data indtastes og FEBDOK beregnings metode behandler de indtastede data og frembringer et resultat, der er i overensstemmelse med metoden i 60909-serien, hvilket giver et troværdigt og realistisk grundlag for valg af beskyttelsesudstyr, kontrol af udkoblingstider og kortslutningsbeskyttelse inde i den elektriske installation.

Resultater beregnet i FEBDOK er derfor valide for alle typer installationer, da der er taget højde for de realistiske elektrotekniske forhold, uden de forenklinger der ligger i impedansmetoden.

Brugerdefinerede kabler i Febdok
Spændingsfald i Febdok
Febdok instruktion – Kreds og belastningstyper 1
Febdok instruktion – Kreds og belastningstyper 2
Febdok præsentation – grundlæggende funktioner

Febdok – et unikt program 

Febdok bruges til dimensionering af elektriske kabler og beskyttelse i elektriske installationer i henhold til DS/HD 60364 serien. Det hjælper installatører med at udføre installationer sikkert og opretholde en høj kvalitet.

TEK-Energy yder support og afholder kurser i anvendelsen af Febdok på vegne af AEC AB, som er forhandler af Febdok i Danmark.

Febdok – holder trit med udviklingen

Febdok, blev lanceret og først udviklet i 1991 af norske NELFO og er et nøgleprodukt for installatører, elektriske konsulenter, ingeniører og skoler i Norden.

Programmet er markedsledende, når det kommer til beregninger af elektriske installationer og udvikles løbende med blandt andet nye funktioner og opdateringer af ledende fabrikanters beskyttelses materiel og kabler.

Kontakt TEK-Energy hvis de ønsker at prøve Febdok gratis i 1 måned.

Vi tilsender download instruktioner med produktnøgle, der aktiverer Febdok i 1 måned.

Efter prøveperioden kan FEBDOK genaktiveres ved køb af licens.

Febdok funktioner

 • Beregning af kortslutningsstrømme / fejlstrømme.
 • Beregning af berøringsspænding og spændingsfald.
 • Dimensionering af kabler, skinner og beskyttelse.
 • Kontrol af beskyttelsesbrydeevne og brydetid.
 • Kontrol af selektivitet (selektivitetsanalyse).
 • Kontrol af backup / kombineret kortslutningsbeskyttelse.
 • Nødvendig dokumentation til eftersyn/slutkontrol, installatører og kunder.
 • Mulighed for at bruge UPS i både lysnettet og batteridrift.
 • Generatorberegning (kræver modul).
 • Impedans jordet netværk (kræver modul).
 • Mulighed for at bruge UPS i både lysnettet og batteridrift.

Salg og support

Brian Riis Thøgersen

brt@tek-energy.dk